Govert Flincklaan 51 te Vlissingen  |  Routebeschrijving
A A

Spreekuur praktijkondersteuners

In onze praktijk zijn een POH-somatiek en meerdere POH-GGZ werkzaam.
POH staat voor praktijk ondersteuner huisarts.

De POH-somatiek is gespecialiseerd in het ondersteunen van mensen met chronische gezondheidsproblemen. Het is een gespecialiseerde verpleegkundige waar u, bijvoorbeeld, terecht kunt voor:

  • controle diabetes
  • bloeddruk controles, verhoogd cholesterol en andere zaken die het risico op hart- en vaatzieken vergroten
  • specifieke longproblemen: COPD, astma, stoppen met roken
  • ouderenzorg

De POH-GGZ (geestelijke gezondheidszorg) zijn speciaal opgeleid voor het begeleiden van mensen met o.a. depressie/somberheid, angst- en rouwproblemen, burn out klachten, relatieproblemen, slaapproblemen, overmatig piekeren en overmatig gebruik van tabak, alcohol of drugs.

De POH-GGZ Jeugd is het eerste aanspreekpunt binnen de huisartsenpraktijk bij vragen rondom de ontwikkeling en opvoeding van een kind of ondersteuning aan jongeren in moeilijke situaties.Ā  Denk hierbij aan o.a. zorgen over de ontwikkeling van het kind, zorgen over het gedrag, prikkelbaarheid/boosheid, angstige of nerveuze gevoelens of somberheid, dwangklachten, problemen bij scheiding, verlies, pesten, verslavingsproblematiek of bedplassen, hoofdpijn, buikpijn, moeheid etc. zonder aanwijsbare medische oorzaak.

Net als de huisarts hebben de POH-somatiek en POH-GGZ een beroepsgeheim.
Voor zowel de POH-somatiek als de POH-GGZ is een afspraak te maken via de assistente. U kunt hiervoor op werkdagen bellen tussen 8.00 en 10.00uur.

 

Actueel

12/09

Praktijkondersteuner somatiek in opleiding

Per 1 september 2023 start mw. Schm...

Lees meer
07/09

Vertrek mw. E. de Nooijer

Per 1 oktober 2023 legt onze prakti...

Lees meer
Archief