Govert Flincklaan 51 te Vlissingen  |  Routebeschrijving
A A

Vaccinatie via huisartsenpraktijk

Wij krijgen binnenkort het vaccin van Astra-Zeneca, een levend verzwakt vaccin. Dit is NIET geschikt voor mensen van 65 jaar en ouder. Voor dit vaccin zijn 2 rondes vereist, met een tussenpoos van 12 weken.

Wie?

Vanwege de beperkte beschikbaarheid van het vaccin start de huisarts met vaccinatie van mensen geboren in 1956 en 1957 en diegenen die kampen met een serieus overgewicht. Het is helaas niet bekend wanneer de overige leeftijdsgroepen worden uitgenodigd.

Wanneer?

De prikdata zijn 24 februari en 12 mei. Houdt u zich aan de oproeptijden, zodat we zoveel mogelijk wachtrijen kunnen voorkomen. De administratieve afhandeling vergt beduidend meer inspanningen dan een griepprik. Ook dient u 15 minuten na ontvangst van de prik op de locatie aanwezig te blijven. Houdt u rekening met enige uitloop.

Uitstel vaccinatie

Alleen als u in de periode van 4 weken voorafgaand aan de vaccinatiedatum ziek bent moet uw vaccinatie worden uitgesteld.

Als een persoon te ziek is, kan een vaccinatie beter uitgesteld worden om verwarring tussen ziekteverschijnselen en bijwerkingen te voorkomen. Koorts is daarvoor een graadmeter. Stel bij een temperatuur van 38,5 °C of hoger de vaccinatie uit.

Mensen die klachten hebben passend bij COVID-19, worden eerst getest. Zij mogen niet naar de vaccinatie locatie komen. Indien u corona heeft moet u 4 weken wachten voordat u alsnog mag worden gevaccineerd. Mensen met een negatieve test zonder koorts kunnen gevaccineerd worden.

Indien u niet kan komen om bovenstaande redenen belt u ons hierover op praktijkdagen tijdens onze telefonisch spreekuur.

Er kan in verband met houdbaarheid van het vaccin na aanbreken GEEN rekening worden gehouden met andere afspraken die u wellicht heeft. Indien u kiest om niet te komen vervalt onze verplichting u verder uit te nodigen maar als u belt kunnen wij wellicht kijken of er eerder of later op de dag een afmelding is geweest. Wij kunnen geen garanties geven dat er een andere tijd beschikbaar is.

Oproep

Op uw oproep staat belangrijke informatie. Leest u deze zorgvuldig.

Controleer van te voren of u binnen de contra-indicaties valt. Wellicht dat iemand uit uw familie of kennissenkring daarmee kan helpen. Neemt u op de afspraak de ingevulde gezondheidsverklaring en ook de oproepkaart met barcodes mee. U kunt geen vaccinatie ontvangen zonder uw oproepkaart en een ingevulde gezondheidsverklaring.

Naar archief

Actueel

18/02

Vaccinatie via huisartsenpraktijk

Wij krijgen binnenkort het vaccin v...

Lees meer
21/01

Vaccinatie tegen Corona (update 09-02-2021)

Op 6 januari zijn de eerste Nederla...

Lees meer
Archief