Govert Flincklaan 51 te Vlissingen  |  Routebeschrijving
A A

Vaccinatie tegen Corona (update 09-02-2021)

Op 6 januari zijn de eerste Nederlanders gevaccineerd tegen het coronavirus. Hoe lang de vaccinaties duren, is niet te zeggen. Dit is afhankelijk van:

  • Of het vaccin ook voor alle bevolkingsgroepen geschikt is.
  • De beschikbaarheid van vaccins. Het is nog niet bekend of alle mogelijke vaccins worden toegelaten, wanneer ze geleverd worden en in welke hoeveelheden.
  • Hoe snel de vaccins vervoerd en verspreid kunnen worden. Bijvoorbeeld naar de centrale priklocaties en verzorgingstehuizen.

Voor meer informatie over de vaccinatie tegen het coronavirus kunt u kijken op de website van het RIVM of op Thuisarts.nl

Eenvoudige uitleg over het vaccin tegen het coronavirus kunt u hier vinden.

Zodra er meer informatie bekend is over de wijze van oproepen per bevolkingsgroep via de huisarts zullen wij proberen om de informatie in onze nieuwbrief aan te vullen.

De 90-plussers komen vanwege hun leeftijd nu als eerstvolgende in aanmerking voor een vaccinatie tegen corona. Zij worden bij voorkeur gevaccineerd met een mRNA-vaccin. Het BioNTech-Pfizer vaccin is beschikbaar via de GGD’en. De mobiele 90-plussers die in staat zijn om naar de GGD-vaccinatielocatie te komen, worden vanaf 25 januari 2021 uitgenodigd voor vaccinatie door de huisarts.

Na de 90-plussers komen nu ook de 80-89-jarigen in aanmerking voor vaccinatie. Vanaf 29 januari tot begin februari worden de 85-89-jarigen (geboren tussen 21-01-1931 t/m 20-01-1936) gefaseerd uitgenodigd. Bij de fasering van deze groep is geen selectie op leeftijd gemaakt. Het uitnodigingsproces van de 80-84 jarigen loopt vanaf 5 februari tot begin maart, waarbij er wederom gefaseerd wordt uitgenodigd te beginnen bij de 84-jarigen. Deze groep wordt dus van oud naar jong uitgenodigd. Zij worden daar net als de 90-plussers gevaccineerd met het BioNTech/Pfizer vaccin.

De GGD kan een gezamenlijke afspraak inplannen voor stellen die in de groep 80-90 én 90+ vallen. Dit kan zodra zij allebei een uitnodigingsbrief hebben ontvangen.

U krijgt samen met de uitnodigingsbrief verschillende formulieren thuis toegestuurd. In de uitnodigingsbrief staat beschreven wat men moet doen om een afspraak te maken bij een GGD-vaccinatielocatie. Ook staat hierin informatie over de vervoersmogelijkheden. Hier kunt u ook een exemplaar downloaden van de gezondheidsverklaring die u mee moet nemen naar uw afspraak bij het GGD.

Thuisvaccinatie met mRNA vaccins is erg bewerkelijk, o.a. vanwege de 15 minuten observatietijd. De mogelijkheden hiervoor worden nog onderzocht. Zodra hier meer over bekend is, wordt dit zo spoedig mogelijk gecommuniceerd. Mensen die niet naar de GGD-vaccinatielocatie kunnen gaan, moeten hier dus op wachten. Geeft u het door aan uw huisarts indien u echt niet in staat bent naar een GGD-locatie te komen.

Personen die in een instelling wonen, worden gevaccineerd in de instelling, ofwel door de instellingsarts, ofwel door de huisartsenpost.

Voor algemene vragen over het coronavirus of over de vaccinatiestrategie kunnen mensen terecht op de website of bellen naar het algemene informatienummer 0800-1351.

Naar archief

Actueel

18/02

Vaccinatie via huisartsenpraktijk

Wij krijgen binnenkort het vaccin v...

Lees meer
21/01

Vaccinatie tegen Corona (update 09-02-2021)

Op 6 januari zijn de eerste Nederla...

Lees meer
Archief